fredag

det är som i brighton. urghhh

inte okej. jäkla dag. ingenting idag har blivit som jag tänkt mig.
ett: joffan är sjuk. så sjuk så att hon inte kan gå på kent tror hon D: sjukheten borde vara straffmyndig. en dödsdom till joffans sjukhet röstar jag för!!!!
två: ja. äh. vad jag skulle gjort idag blev inte av.
tre: emil har inga dreads kvar nu tror jag.
fyra: linn kommer inte ikväll. hon kommer imorgon. det är bra att hon fortfarande kommer. men jag vill att hon ska sova på mitt golv inatt ocksååååå!

jag tycker inte om oväntade störda dagar. snart kommer det väl ramla in en ninja på mitt rum och börja dansa limbo.
fast näej. inte nu längre. för nu har jag tänkt att det kan hända. men något oväntat kommer säkert hända. mer rapport om det sen.
nu tänker jag vara arg en stund :((((((((((((((((((
. . . . . . . . . . . . . . . . .
EN sekund senare
DET PLINGADE PÅ DÖRREN PRECIS NÄR JAG HADE PUBLICERAT DETTA INLÄGG. oväntat ja. det var nån emelie som sålde nåt larm. tråkigt ja. hejdå igen.

sax är min favoritmat!

Image and video hosting by TinyPic

jag hittade en sida där man lärde sig att äta sax. mums! har hittat min nya drog! måste kila nu! det finns fler saxar som väntar!

slowmowwwww

jag tänkte. först att jag bara skulle gå upp för trappen, in på min rum, slänga mina ögon på datorn, ta upp ögonen igen efter en minut och sedan gå ner igen och faktiskt hitta på någonting med min trötta syster som placerat sig själv i våran nya sackosäck.
jag tänkte om sen.
mitt absoluta megatidsfördriv fångade mig. i och för sig har jag två absoluta megatidsfördriv. ett av dem är facebook. det var inte facebook denna gång. jädra facebook förövrigt! jag bokstavligt talat hatar att sitta och stirra på vad alla andra gör när jag själv sitter hemma och ruttnar och jag hatar att jag alltid lyckas vädra upp sånt som gör mig avundsjuk, liten, ledsen, ömtålig och mesig för att sedan sitta och proppa i mig det. ord, bilder, meddelanden, statusuppdateringar, kommentarer, vänförfrågningar, uäääähhhhhhh. detta är någonting ohälsosamt och äckligt som jag seriöst borde ta och lägga av med.
mitt andra absoluta megatidsfördriv är, tro det eller ej (för finns det nåt bättre än facebooooook?!?!?!? Image and video hosting by TinyPic ),

[HAHA, jag flög just ut i cyberrymden med mitt cyberrymdskepp för att hitta ett sarcmark att ladda ner gratis. fast det finns typ inte, så nu har jag ritat en EGEN sarcmark!!! och nu kanske ni undrar vad sarcmark är....? hihi, det är klutten där bakom alla frågetecken och utropstecken! :D]

i alla fall! ...
det är BÄTTRE än fejjjjaann, och det är
ATT LÄSA MINA GAMLA BLOGGINLÄGG :D
så, jag tänkte om och jag fastnade framför min blogg, jag tänkte om igen, och jag tänkte att
heyyyy ett blogginlägg som tar mer än två sekunder att kasta ihop och som faktiskt innehåller lite tankar och lite ordbajs, det var länge sen.
så nu sitter jag här.
känner att jag redan villat bort mig totalt. börjat söka på sarcmark i stället för att skriva nåt vettigt/snedstreck/ovettigt och glömt om jag hade någon verklig baktanke till detta inlägg från början. hmmppfff.
dagen, kan jag säga, blev lite av en besvikelse. i alla fall såhär långt. dock kommer linn någon gång i kväll. tid okänd. eftersom hennes familj inte är världens bästa tidpassare. med det ska bli tres tres trevligt.
tres tres är franska tror jag. det betyder väldigt väldigt eller nåt sånt. hoppas jag i alla fall. men det tror jag!
hannah brukar skriva så ibland.
haha.
underligt.
känner mig helt plötsligt väldigt pepp på att ... faktiskt ... göra någonting av min dag! ska nog gå ner igen, dra upp min trötta syster ur sackosäcken och tvinga henne att dansa tango med mig eller så.
puss och gurka!

torsdag

jag vet inte vilken dag det är

men en sak vet jag:
om två dagar är det kent. kent i anexet. och det viktigaste; jag. i. publiken. med linnstumpan och joffeliten.
sen vet jag också:
att eftersom kent är på en lördag och lördag minus två blir torsdag att det är torsdag idag
att jag ska väldigt snart kasta mig ut i den inte alls så kalla vinters och fånga upp tio över tre bussen för att träffa felix
att jag måste sluta skriva nu för att slippa springa sönder mig själv. hur man nu gör det vet jag inte. men om ett lejon kan gapa så stort så att han sväljer sig själv så kan jag säkert springa så fort att jag springer sönder mig själv.
vilket inte alls låter vettigt

hejdåååååå! :D

onsdag

alykkyla

heiiii igen.
eftersom våren nog inte tänker komma stormandes ikväll, inatt eller i morgon så känner jag ett muskligt behov av detta:

saker som är bra med kylan:

- mina föräldrar går med på att skjutsa mig mycket oftare och på att hämta mig när jag till exempel missat en av de få bussar som går på söndagskvällar
- man har en ursäkt till att dricka varm choklad. hela tiden.
- koftor!!!!!
- leggins är en bra sak. fast just nu behövs det i och för sig dubbla.
- den är ett samtalsämne. just nu kan man hitta ett lika intresse med vem som helst, VÅRENKOMKOM
- den dödar myggor
- mitt fönster blir vackert av snökristallerna
- raggsockor
- te gör sig mycket bättre med kyla utanför
- man kan skratta åt folk som har immiga glasögon (HAHA, nejdå :D fast, det ser roligt ut, det gör det.)
- om man har förskräckligt hår kan man gömma det i en hur varm mössa som helst, fast om den är alltför varm kanske man måste vara ute hela dagen
- finns det nåt så frässsccchhht som vinterrosiga kinder?!?!?!?!?! (ah, lite ironi)
- man känner inte skuld när man sitter inne
- man kan skryta om hur kallt det varit hemma hos en (och eftersom jag bor norr om uppsala är det bra!)
- alla försenade tåg och bussar är ju också någonting som man kan prata om, om man känner att man behöver bygga ut vårkonversationen lite

tänker nog göra en lista våren till ära sen också. men inte förrän den FAKTISKT är påväg. kylan kommer förlora alltför stort annars och jag kommer blir alltför galen. men snart börjar mars. mars är, förblir och kommer alltid vara månaden av vår.
nu ska jag packa min kånk!
hejzansvejzan

snosdusor och smus

hej.
jag lyssnar på vampire weekend.
jag har ont i mig rygg.
jag har en tomhet i min mobil.

annars sååå!
dagen har varit bra.
innehållit kusiner och missförstånd.
skratt och te.
syster och gamla ögon stirrandes.

ikväll ska jag iväg till rebecka och såva över där!
äsch, är lite för sprallig och lite för ovintrig för att sitta här och fundera. jag vill ha lov för evigt.

söndag

idag är ingen vanlig dag nej för idag

HEYYYYYY
jag har sovit på tok för lite! vet inte varför jag vaknar klockan nio på morgonen när jag somnade klockan tre! men, det är väl bra, för nu hamnar min film här.


hejdåhejdå!

elin hon är snart i ett land långt borta. linnea med.

eftersom elin åker till indien i morgon så hade vi idag, dagen innan i ära, indienfezt.
jag och rebecka sågs innan och lagade mat i hundra olika kastruller och stekpannor av hundra olika blomkåler, ingefäror, zucchinis, potatisar och kryddor. naanbröd var självklart också någonting som vi hade mycket av. sedan vid sju när maten var menad att vara klar plingade elin och linnea på dörren och vi fick sällskap bland alla kastruller och matlukter. vi lyssnade lite på ravi shankar och dukade fint. vi skrattade mycket och åt. och åt. och åt lite till. och mitt emellan så utsmyckade vi oss indiskt.
jag älskar de här barnen!
sedan drack vi mangolassi och smulade i oss muffins. och jag råkade skriva väldigt fel när jag skulle gå in på lul.se (där jag för övrigt finns med! om ni inte har nåt bättre för er så kan ni ju leta!)

Image and video hosting by TinyPic
(bilden är very much tagen av rebecka)

dessutom så har jag gjort en liten film om dagen. en film innehållandes vårt indienkalasande, men också HANNAH som fyllererere år idag!
jag försöker ladda upp filmen nu. får hoppas att det fungerar. jag tror jag tänker låta datorn stå och brumma hela natten. jag vet någons mamma som inte kommer tycka om det.

torsdag

på riktigt på

eftersom jag sitter mittemot min mamma på min praktik på onsdagar och torsdagar, eftersom det är torsdag i dag, eftersom det är väldigt tyst där i källaren och eftersom jag är en bra tjuvlyssnerska kunde jag höra mamma säga
"Hej kerstin, jo, jag skulle säga att vi gärna lånar ditt hus i påsk"
in i en telefonlur idag.

hon som antagligen stod på andra sidan mobilvågorna med en telefon i sin hand (kerstin alltså) har nämligen ett hus på gotland. ett hus utan toalett och utan tv. ett hus som min familj var i förra påsken. ett alldeles alldeles underbart hus.
det blir gotland. det blir vår. det blir påsklov. och det blir inte ryssland.
att det inte blir ryssland är inte en lika bra sak som de andra. men det är ändå lite bra. jag vill (till min systers stora fasa) inte riktigt åka till ryssland. det känns så... ingenting.

jag har också gjort någonting idag som inte riktigt sjunkit in än. min mage känns ovanligt lugn. men det är en annan historia (som inte ens är en historia än)
så istället får ni påskgotlandsöderpåskgotland:
Image and video hosting by TinyPic

onsdag

OS SO OSA SOS

GAHHHH. jag blir alldeles ilsken på min trötthet! som tur är är det snart sportlov. jag tänker göra allt annat än sporta. tänker sitta hemma och gäsa. och träffa människor.
ni som inte har gjort det måste se min film i inlägget under.
ni som har gjort det kan ju alltid trycka ctrl + v i en kommmentar och se vad som dyker upp.
nu måste jag sluta innan jag får gamnacke. tänker äta ägg och titta på friends nu. adjökeeeeeen!

måndag

ett stycke freja



först: jag är lite ledsen för att jag gör reklam för facebook här. men av någon anledning är facebook det enda jag kan ladda upp filmklipp på när jag är hemma med mitt långsamma internet.

sen: och ja. en beskrivning kanske. fast nej. jag har inte riktigt lust. vet inte riktigt heller.
NUÄRDETSNARTNATT
i morgon ska jag till wik och intervjua folk. hålla koll på mikrofoner, kameror, sladdar, band, stativ och filmade alldeles alldeles själv. det ska nog gå an va!

söndag

veckodagdagdagdag

hej i helgen!
jag tänkte att min vecka i bilder skulle få hamna här nu. håller på att städa mitt rum och tänka på kvällen. och på att det nog snart är dags för en frukost. med zach braff till sällskap. mmmmmm.
Image and video hosting by TinyPic
första praktikdagen var jag på möte ute i wik. jag insåg helt plötsligt hur vacker vintern kan vara och bristen på vår blev inte riktigt en lika stor plåga.
Image and video hosting by TinyPic
onsdag. domkyrka. freja. hannah.
Image and video hosting by TinyPic
för att caaarrrlll sjöng väldans väldans bra. på dark side of the dome.
Image and video hosting by TinyPic
poetry SLAM!
Image and video hosting by TinyPic
med dessa två flickr.
hejsvej öronpastej!

var dag är inte en vardag

hej i natten! jag, elin, rebecka, louise, anna och linnea har varit hos linnea och myst. innan det så ritade jag ett självporträtt:
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

oh yeaaahh.
nu ska jag nog snart försöka sova.
i morgon ska jag se twisted delirium på musik direkt. häftstiftigt så det sticks.

lördag

det droppar ur mina högtalare

hejzzan.
jag är väldigt lördagssnygg, nästan söndagssnygg och hade snart tänkt sluta med det.
jag diskar stekpannor, tänker på min kamera, bryter av mina kluvna hårtoppar, diskar stekspadar, undrar hur folktandvården kom fram till att danny har ett värdefullt leende, lyssnar på skrapande läskiga ljud och vill ha ett riktigt somrigt ösigt regn.

jag vet att min vecka har varit väldigt bloggfattig.
jag vet inte om det finns någon annan som vet det.

men praktikens första vecka har liksom fångat upp mig totalt.
jag har min kamera full av skrikande bilder som vill ta sig in på min blogg.
de ska de snart få.
kände bara att jag behövde någon slags. orduppvärmning.
hejdår stortår

söndag

vampyrhelg 12345678910

hey hey hey
jag är så gladigt glad. har varit i helgen och helgen har varit så helgig och bra som en helg ska vara.
jag har varit med om spännande möten. skrattat väldigt mycket med louise. pratat väldigt mycket med louise. åkt en massa tåg, bussar och tunnelbananer.
i morgon börjar min praktik också. så nu mååååste jag duscha. inte jag kan väl ut se imorgon såhär.
psusususus

torsdag

microsoft sam


jag har hittat någonting fiffigt.
och jag har skrivit klart multimediauppsatsen from hell. woah. det känns ju bra i alla fall. pratade lite med morfar på telefon just också. han undrade om vi hade mycket snö. jag sa att ja det har vi. sen undrade han hur det var med mig. jag sa att jag var trött av förkyldheten.
men nu ska jag sluta klaga.
jag måste mejla min multimedialärare innan min ålderdomliga hjärna senilsilar bort det. nununu.
pus!

onsdag

vi ritar. ritar och ritar.

Image and video hosting by TinyPic
jag lyssnar på deportees och är väldigt glad åt dagen. är väldigt glad att louise ringde mig och att hon tänkte på emmaboda. är väldigt glad för att hannah är en sån bra lyssnerska.
jag har varit hemma även idag. för första gången på länge upplevde jag total stentrötthet. jag brukar vara ganska duktig på att gå upp på morgonen, och jag tycker inte om att sova bort mina dagar. men i morse. jag vaknade som vanligt till christerrepriser och eftersom jag var hemma igår lyssnade jag extra mycket på p3 och därför kände jag igen nästan allting som sades. sedan bestämde jag mig (vilket jag egentligen redan gjort kvällen innan..) för att vara hemma. skolan fick vänta. så jag somnade om. för att sedan få svara på frågan om jag skulle stanna hemma eller inte av både mamma och pappa. och då kände jag mig stendöd. som att röra på munnen var som att lyfta ett ton. det gick knappt. sen sov jag. soooooooov och sov. tills jag vaknade (woah, jag brukar bli mobbad för att jag säger "sova tills man vaknar")
klockan halv tolv.
och det kändes inte alls som att jag hade sovit bort hela min dag, tvärt om! jag hade sovit fram den! eller vad nu motsatsen till sova bort blir. i vilket fall så har jag sovit bort det mesta stentrötta och förkylda nu (förutom mina skriknysningar som hela tiden ligger och skaver i näsan)
i morgon blir det skola och matteprov (haha. gud så jag tjatar om denna matte. men jag älskar matte. det gör jag faktiskt. när jag förstår och lyckas räkna ut x, när konstanterna hamnar där de ska vara och när jag kommer ihåg logaritmlagarna)
på fredag vox och hannah
på lördag lidingö och louise

framtiden kunde kanske se bättre ut. men det är väldigt väldigt kanske.

tisdag

jag har inte lurat alla barnen

mina ögon är svidiga och min näsa rinnig. jag har viljan att vara frisk här precis bredvid mig. jag åkte till och med till sista lektionen idag.
det tycks inte riktigt hjälpa. men lite mysigt är det att vara hemma och slippa tänka på saker som första världskrig, romeo och julia låtar eller svenskaredovisningar.
jag har ritat, klippt och klistrat idag. skåda:
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

nu ska jag försöka sova bort det förkylda. om det inte visar sig att sissela kyle är på tv ikväll. då kommer jag sova bort det förkylda lite mindre.

måndag

de sa på p3 i morse att tiden kanske står stilla. att det egentligen kanske är så att det är vi som går. och går och går.

Jag tycker inte om hur min blogg har blivit. inte riktigt.
för tillfället är jag så obotligt trött. eller i och för sig inte obotligt. men åtminstone ointressant trött. skulle hjälpa med att gå och lägga sig tiiiiiddddiiiigggtttt ikväll. så jag tänker göra det. fast inte riktigt än.
men jo. jag tycker inte om hur min blogg har blivit. eller hur jag verkligen alltid försöker forma om den och ladda upp bilder och fota mer och skriva mer och rita mer och ladda upp mer och få folk att läsa mer och uppdatera oftare och hej och hå. min ålderdomliga reptilhjärna hänger inte riktigt med och tillslut så tappar jag lusten och istället för att ens skriva ett litet sketet inlägg om hur trött jag är och hur mycket jag måste plugga matte så skriver jag ingenting. ingeningenting.
så nu tänkte jag att äh! jag struntar i om dagens, kvällens, aftonens inlägg blir lite småtristigt. jag behöver lätta lite på ordklumpen i min mage. den behöver banta lite.
för det första så har jag fått tillbaka min dator nu. jag slipper låna mammas dator som gör att jag hela tiden råkar byta rad, markera allting eller börja om från början. jag har min älskade skoldator varmt surrandes i knät.
för det andra så har jag börjat läsa en mycket klok bok. den handlar om känslor. känslor i överflöd och snedflöd. så som mina känslor ofta blir. så det är väldigt bra. jag kanske kan lära mig någonting av den. eller. det har jag redan gjort. och jag har nu läst fyrtioåtta sidor eller så.
för det tredje så har jag tänkt ladda upp ett inlägg med bilder sen också. för det är inte så att jag har gett upp min blogg totalt och bara tänker sitta här och kasta ur mig lite kvällsgnälliga ord. nej. jag tänker kvällsgnälla, kvällsglittra, dagsskratta, bildbomba, poesiera, rita och fortsätta som vanligt här.
tjoho.
nu ska jag plugga matte. för jag tänker få BRA på kommande prov. det är lite på min toplista över viktiga saker för tillfället. bland att må bra, få ett sommarjobb och åka på en festival i sommar.
kräm!
_____
senare. haha. nej. okej. inte ikväll. inte bilder. nu ska jag såva. snart i alla fall.